Γιατί BIOCANNA

Τα λιπάσματα BIOCANNA είναι 100% βιολογικά και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για καλλιέργεια σε χώμα. Τα προϊόντα που παράγονται με λιπάσματα BIOCANNA μπορούν να χαρακτηριστούν βιολογικά, με την προϋπόθεση ότι θα καλλιεργηθούν βιολογικά σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Η CANNA φροντίζει τη διαδικασία παραγωγής από την πρώτη ύλη ως το τελικό προϊόν για να σας εγγυηθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα θρεπτικά διαλύματα BIOCANNA είναι φυτικά και δεν περιέχουν καθόλου ζωικά κατάλοιπα. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι η σύνθεση του προϊόντος είναι πολύ καλύτερα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του φυτού. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το προϊόν αποκλείεται να περιέχει ζωικά παθογόνα, όπως είναι ο ιός της γρίπης (λόγου χάρη, της γρίπης των πτηνών), που μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία.

Η ποιότητα αναγνωρίζεται!

Ιστορία της γεωργίας

Η γεωργία άρχισε πριν 12.000 χρόνια, στα τέλη της τελευταίας εποχής των παγετώνων. Το κλίμα γινόταν όλο και πιο θερμό, επιτρέποντας στους ανθρώπους να καλλιεργήσουν μόνοι τους τα φυτά και να μείνουν σε ένα μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι μπόρεσε να γίνει η μετάβαση από τον αβέβαιο τρόπο ζωής των κυνηγών και τροφοσυλλεκτών στους πρώτους πολιτισμούς (Συρία, Μεξικό και Κίνα). Προφανώς οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι τα φυτά αναπτύσσονταν καλύτερα όταν πρόσθεταν λιπάσματα στο χώμα, ο λόγος όμως ήταν ακόμη άγνωστος. Τότε δεν ξέραμε ακόμη τίποτε για τα θρεπτικά στοιχεία.

Το 1838 ο Justus von Liebig έδειξε με τις πειραματικές του έρευνες τη σχέση μεταξύ θρεπτικών στοιχείων και φυτικής ανάπτυξης. Αυτό τελικά οδήγησε στη δημιουργία των λιπασμάτων, φέρνοντας επανάσταση στη γεωργία. Εφαρμόστηκε η χορήγηση των τριών στοιχείων ΝΡΚ με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Το άζωτο (Ν) λαμβανόταν από την λιθανθρακόπισσα. Ο φωσφόρος (Ρ) προερχόταν από οστά. Το κάλιο (Κ) υπήρχε ως πρώτη ύλη στα ορυχεία της Χιλής και της Ινδίας.

Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι το τρίπτυχο άζωτο-φωσφόρος-κάλιο αποτελεί τη βάση των λιπασμάτων στη γεωργία.

Τι είναι η βιολογική γεωργία

Η ανακάλυψη των λιπασμάτων συνέβαλε κατά πολύ στην ευημερία των ανθρώπων. Δυστυχώς υπάρχει ένα μειονέκτημα στη σύγχρονη γεωργία: η υποβάθμιση της ποιότητας εδάφους και του περιβάλλοντος. Αυτό προκάλεσε προβληματισμό, που με τη σειρά του οδήγησε σε δύο νέες τάσεις στη γεωργία τον προηγούμενο αιώνα: τη βιολογική και τη βιοδυναμική γεωργία.

Ο στόχος της βιολογικής γεωργίας είναι η βιώσιμη παραγωγή σε αρμονία με τη φύση. Για να το υλοποιήσει και να το διατηρήσει αυτό, η βιολογική γεωργία βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές:

  1. Όχι χημικά φυτοφάρμακα
  2. Όχι χημικά λιπάσματα
  3. Επιδίωξη μεγάλης βιοποικιλότητας

Με την εφαρμογή αυτών των κανόνων, δημιουργείται ένα φυσικό περιβάλλον ανάπτυξης με καλή σύσταση και υγιή μικροχλωρίδα.

Αυτές οι αρχές εφαρμόζονται στη χρήση των προϊόντων BIOCANNA. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει πάντα για πολλά προϊόντα που αποκαλούνται βιολογικά. Ορισμένα προϊόντα είναι βιολογικά μόνο εν μέρει, ενώ τα προϊόντα BIOCANNA είναι 100% βιολογικά.

Βιολογική καλλιέργεια

Τα λιπάσματα φυτικής ή ζωικής προέλευσης ονομάζονται βιολογικά λιπάσματα. Το πλεονέκτημα των βιολογικών λιπασμάτων έναντι των συνθετικών είναι ότι προσθέτουν στο χώμα οργανικές ουσίες, βελτιώνοντας τη σύστασή του. Αυτό είναι καλύτερο για το περιβάλλον, επειδή συμβαίνει λιγότερη έκπλυση ανόργανων αλάτων και βελτιώνεται η απορρόφηση νερού. Ένα υγιές χώμα με άμεσα απορροφήσιμα ανόργανα άλατα δεσμευμένα σε οργανικές ουσίες χρειάζεται πολλή φροντίδα και συνδέεται στενά με τις τρεις αρχές στις οποίες βασίζεται η βιολογική γεωργία.

Τα βιολογικά λιπάσματα όμως μπορεί να περιέχουν ζωικές ουσίες – κάτι που οι συνειδητοποιημένοι βιοκαλλιεργητές προτιμούν να αποφεύγουν. Τα θρεπτικά μέσα BIOCANNA είναι φυτικά και δεν περιέχουν καθόλου ζωικά κατάλοιπα. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι η σύνθεση του προϊόντος είναι πολύ καλύτερα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του φυτού. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το προϊόν αποκλείεται να περιέχει ζωικά παθογόνα, όπως είναι ο ιός της γρίπης (λόγου χάρη της γρίπης των πτηνών), που μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία.