Ποια είναι η καλύτερη και ευκολότερη μέθοδος καλλιέργειας για αρχάριους;

Η καλύτερη μέθοδος καλλιέργειας για πρωτόπειρους καλλιεργητές είναι η σειρά CANNA TERRA. Η καλλιέργεια σε φυτόχωμα (TERRA) είναι ευκολότερη από την καλλιέργεια σε άλλα υποστρώματα, επειδή δεν χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια για να έχετε εξαιρετική απόδοση.

Τι είναι το υπόστρωμα;

Το υπόστρωμα είναι ένα μέσο στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν οι ρίζες των φυτών και να στηριχθούν τα φυτά.

Γιατί χρειάζομαι άλλο θρεπτικό για την περίοδο ανάπτυξης και άλλο για την ανθοφορία;

α. Το φυτό χρειάζεται διαφορετικές αναλογίες των θρεπτικών στοιχείων στα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης.

β. Το φυτό καθιστά πιο όξινο το περιβάλλον της ρίζας όταν αρχίζει να ανθίζει. Αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον της ρίζας χρειάζεται διαφορετικά συστατικά.

Πώς θα ξέρω πότε να δώσω στα φυτά μου το θρεπτικό της ανθοφορίας;

Αμέσως μόλις φανούν τα πρώτα σημάδια σχηματισμού ανθέων.

Τι είναι τα θρεπτικά Α και Β;

Το Α και το Β μαζί περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το φυτό. Βρίσκονται σε χωριστή φιάλη με ένδειξη Α και Β ώστε να είναι τα διαλύματα όσο πιο πυκνά γίνεται. Χρησιμοποιείτε πάντα το Α και το Β σε ίση ποσότητα.

Γιατί δεν είναι το Α και το Β μαζί στην ίδια φιάλη;

Αν το Α και το Β βρίσκονταν στην ίδια φιάλη, θα χρειαζόταν πολύ μεγαλύτερος όγκος για να διαλυθούν τα θρεπτικά. Ποτέ μην αναμειγνύετε το Α μαζί με το Β διότι θα σχηματιστούν αδιάλυτα θρεπτικά (γύψος).

Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των χημικών και των βιολογικών (οργανικών) θρεπτικών μέσων;

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι η προέλευσή τους. Είναι ο λόγος για τον οποίο τα βιολογικά θρεπτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βιολογική καλλιέργεια.

  • Τα βιολογικά (οργανικά) θρεπτικά απελευθερώνονται αργά.
  • Τα χημικά λιπάσματα είναι διαθέσιμα από την αρχή.

Τι χρόνο ζωής έχουν τα προϊόντα CANNA;

Τα περισσότερα προϊόντα CANNA έχουν χρόνο ζωής δύο χρόνια, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τον χρόνο ζωής όλων των προϊόντων.

Προϊόν Χρόνος ζωής σε έτη Προϊόν Χρόνος ζωής σε έτη
CANNA Aqua Flores A 2 CANNA Άζωτο 2
CANNA Aqua Flores B 2 CANNA Φωσφόρος 2
CANNA Aqua Vega A 2 CANNA Κάλιο 1
CANNA Aqua Vega B 2 pH- GROW 5
pH- BLOOM 5 pH Plus Pro 5
Organic Acid 1 CANNA PK 13/14 2
CANNA FLUSH 1 CANNA Μαγνήσιο 2
CANNA Start 2 CANNA Tracemix 2
CANNABOOST Accelerator 2 CANNA RHIZOTONIC 1
CANNACURE 1 CANNA Hydro Flores A σκληρό νερό 2
CANNAZYM 2 CANNA Hydro Flores A μαλακό νερό 2
CANNA Coco A 2 CANNA Hydro Flores B σκληρό νερό 2
CANNA Coco B 2 CANNA Hydro Flores B μαλακό νερό 2
CANNA COGr Buffer Agent 2 CANNA Hydro Vega A σκληρό νερό 2
CANNA COGr Flores A 2 CANNA Hydro Vega A μαλακό νερό 2
CANNA COGr Flores B 2 CANNA Hydro Vega B σκληρό νερό 2
CANNA COGr Vega A 2 CANNA Hydro Vega B μαλακό νερό 2
CANNA COGr Vega B 2 CANNA Terra Flores 2
CANNA Ασβέστιο 1 CANNA Terra Vega 2

Θέλω να δοκιμάσω προϊόντα CANNA. Μπορείτε να μου στείλετε δείγματα;

Δεν διαθέτουμε δείγματα των προϊόντων μας. Η μικρότερη διαθέσιμη φιάλη είναι 0,25 λίτρα. Δεν πραγματοποιούμε πωλήσεις σε ιδιώτες. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με έναν από τους αντιπροσώπους μας.

Γιατί είναι σημαντική η μέτρηση του pH;

Το pH επηρεάζει τη διαθεσιμότητα των διαφόρων θρεπτικών συστατικών. Για τον λόγο αυτό φροντίστε να είναι πάντα το pH μέσα στα σωστά όρια. Οι καλύτερες τιμές pH στο υπόστρωμα είναι από 5,2 έως 6,2.

Όμως η CANNA συνιστά διαφορετικές τιμές pH για κάθε τύπο υποστρώματος:

TERRA 5.8 – 6.2
COCO 5.5 – 6.2
Άλλα 5.2 – 6.2

Τι είναι η EC;

Δεν διαθέτουμε δείγματα των προϊόντων μας. Η μικρότερη διαθέσιμη φιάλη είναι 0,25 λίτρα. Δεν πραγματοποιούμε πωλήσεις σε ιδιώτες. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με έναν από τους αντιπροσώπους μας.

Γιατί στον ιστότοπο και στην ετικέτα σας συνιστάτε χρήση PK 13/14 για μία εβδομάδα ενώ σε ένα κατάστημα μού σύστησαν χρήση για πολλές εβδομάδες;

We recommend to use PK 13/14 always for one week! CANNA feeding already contains a certain amount of P and K. When the plant is in a certain stage of the Συνιστάμε τη χρήση του PK 13/14 για μία εβδομάδα μόνο! Τα θρεπτικά μέσα CANNA ήδη περιέχουν μια ποσότητα P και K. Όταν ένα φυτό βρίσκεται σε συγκεκριμένο στάδιο της ανθοφορίας, δεν μπορούμε να αυξήσουμε άλλο τη θρέψη, γι’ αυτό αλλάζουμε την αναλογία PK προσθέτοντας PK 13/14 για μία εβδομάδα.

Ποια βακτήρια σκοτώνει το τριχόδερμα;

Το τριχόδερμα είναι γένος μυκήτων και δεν σκοτώνει βακτήρια. Τα περισσότερα είδη τριχοδέρματος προστατεύουν το φυτό από επιβλαβείς μύκητες. Αυτό συμβαίνει επειδή τους ανταγωνίζονται ή παρασιτούν πάνω τους. Βελτιώνουν το περιβάλλον των ριζών ώστε οι ρίζες να αναπτυχθούν καλύτερα, με περισσότερα ριζικά τριχίδια. Το αποτέλεσμα είναι πιο ζωηρά φυτά.

Τι είδη υποστρωμάτων καλλιέργειας υπάρχουν;

Υπάρχουν πολλά υποστρώματα και καλλιεργητικές μέθοδοι που μπορούν να ταξινομηθούν γενικά σε 4 κατηγορίες. Η CANNA διαθέτει διάφορα θρεπτικά διαλύμματα, ειδικά σχεδιασμένα για τα διάφορα υποστρώματα και μεθόδους. Οι τέσσερις ομάδες είναι η CANNA TERRA (για μείγματα με βάση την τύρφη), η CANNA COCO (για υποστρώματα κοκοφοίνικα) και για αδρανή υποστρώματα η CANNA HYDRO (για ανοιχτά συστήματα) και η CANNA AQUA (για ανακυκλούμενα συστήματα).

Χρησιμοποιώ ανακυκλούμενο σύστημα. Να επιλέξω HYDRO ή AQUA;

Η CANNA δημιούργησε το CANNA AQUA ειδικά για τα ανακυκλούμενα συστήματα. Το CANNA HYDRO προορίζεται για χρήση μόνο με ανοιχτά υδροπονικά συστήματα. Μην τα μπερδεύετε!

Μουσκέψτε τον πετροβάμβακα πριν τη χρήση

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε πετροβάμβακα χωρίς προετοιμασία! Έχει πολύ υψηλό pH. Πάντα να μουσκεύετε τον πετροβάμβακα πριν την πρώτη χρήση. Μουσκέψτε σε νερό ή θρεπτικό μείγμα με το pH ρυθμισμένο στο 5 και με EC γύρω στο 1,3. Εκτός από τη διόρθωση του pH και της EC, η προκαταρκτική διαβροχή εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή του θρεπτικού διαλύματος σε όλη την πλάκα.

Φυτόχωμα

Έχετε πρόβλημα με το φυτόχωμα επειδή συμπιέζεται και απορροφά με δυσκολία το νερό; Ξεπερνιέται εύκολα αν αναμείξετε COCO με το φυτόχωμα. Έτσι εξασφαλίζετε ότι θα απορροφά και πάλι το νερό εύκολα.

Θερμοκρασία και pH

Για να εξασφαλίσετε καλή ανάπτυξη των ριζών, το νερό θρέψης πρέπει να έχει θερμοκρασία 18-22°C. Αν είναι κάτω από 15°C, η απορροφητική ικανότητα των ριζών μειώνεται γρήγορα, οδηγώντας σε μικρότερη συγκομιδή. Αν το θρεπτικό διάλυμα παρασκευαστεί με κρύο νερό, το pH θα ανέβει όταν το νερό ζεσταθεί.

Φυτοχώματα CANNA

Όσο περισσότερα θρεπτικά έχουν προστεθεί από την αρχή στο φυτόχωμα, τόσο δυσκολότερα θα πιάσουν τα μοσχεύματα. Αποφύγετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας φυτοχώματα CANNA.

Εφεδρική αντλία

Είναι φρόνιμο να χρησιμοποιείτε δύο αντλίες για την παροχή θρεπτικού διαλύματος στα φυτά, για να είστε βέβαιοι ότι δεν θα μείνουν χωρίς νερό αν η μία από τις δύο πάψει να λειτουργεί.

Αέρας και pH

Αν υπάρχουν αντλίες αέρα στη δεξαμενή θρεπτικών, να θυμάστε ότι μπορεί να αυξήσουν το pH της δεξαμενής.

Ανάπτυξη ριζών

Παρακολουθείτε στενά τις ρίζες. Μην επιτρέψετε να αναπτυχθούν μέσα στις τρύπες αποστράγγισης, γιατί θα τις βουλώσουν και θα διακοπεί η κυκλοφορία του συστήματος.

Μεγάλα φυτά

Μην τοποθετείτε πάρα πολλά φυτά ανά τετραγωνικό μέτρο. Τα φυτά εν γένει μεγαλώνουν περισσότερο στο CANNA Coco και θα χρειαστούν περισσότερο χώρο απ’ όσο στον πετροβάμβακα ή στο φυτόχωμα.

Διατηρείτε τα θρεπτικά στο σκοτάδι

Το φως διασπά τον χηλικό σίδηρο! Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν πέφτει καθόλου υπεριώδες φως στο θρεπτικό διάλυμα. Το φως συντελεί επίσης στην ανάπτυξη φυκών στο θρεπτικό διάλυμα, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν εμφράξεις. Επίσης, τα φύκη απορροφούν θρεπτικά συστατικά και προκαλούν ελλείψεις θρεπτικών.

Κρατήστε τις πλάκες οριζόντιες

Βεβαιωθείτε ότι οι πλάκες του πετροβάμβακα είναι οριζόντιες. Αν δεν είναι απόλυτα οριζόντιες, η υγρασία θα κυλάει προς τη μια πλευρά της πλάκας. Έτσι μπορεί ορισμένα φυτά να ξεραθούν ενώ άλλα να έχουν υπερβολική υγρασία.

Ποσότητες θρεπτικών

Σημειώστε τις ποσότητες θρεπτικών και πρόσθετων που προσθέσατε σε κάθε δεξαμενή. Έτσι θα ξέρετε από πού να ξεκινήσετε την επόμενη φορά!

Μέτρηση της EC

Εκτός από την τακτική μέτρηση της EC του θρεπτικού διαλύματος και του νερού αποστράγγισης, να θυμάστε να μετράτε και την EC του υποστρώματος.

Hydro A και B

Τα προϊόντα CANNA Hydro A και B ξεχωρίζουν εύκολα, γιατί το περιεχόμενο της φιάλης A είναι έγχρωμο ενώ της φιάλης B είναι άχρωμο.

Δεξαμενή θρεπτικών

Αφιερώστε χρόνο στην αραίωση και τη ρύθμιση της δεξαμενής θρεπτικών! Είναι πολύ βασικό για την ανάπτυξη, την άνθιση και την εξέλιξη των φυτών και θα σας εξασφαλίσει καλύτερα αποτελέσματα.

EC

Οι πολύ υψηλές τιμές EC αυξάνουν την πιθανότητα εγκαύματος, ιδίως στα φυτά που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη λάμπα. Για να μειώσετε τον κίνδυνο εγκαύματος, μπορείτε να ξεπλύνετε το φυτόχωμα με CANNAZYM.