Επειδή το CANNA COCO είναι 100% οργανικό και έχει σχετικά υψηλή Ικανότητα Ανταλλαγής Κατιόντων (ΙΑΚ). Αυτό σημαίνει ότι το υπόστρωμα μπορεί να κατακρατήσει ορισμένα θρεπτικά, τα οποία πρέπει να χορηγηθούν σε ειδική μορφή ώστε να είναι διαθέσιμα στο φυτό.

Image
CANNA COCO products

Εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κοκοφοίνικα σε συνδυασμό με την μοναδική διαδικασία προβαθμονόμησης, μπορούμε να συνδυάσουμε βλαστικά και αναπαραγωγικά θρεπτικά στο ίδιο μείγμα. Το μέσο ανάπτυξης και το ίδιο το φυτό ελέγχουν ποια θρεπτικά απελευθερώνονται και καθίστανται διαθέσιμα στο φυτό τη σωστή στιγμή.

Έτσι ο καλλιεργητής δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τη σωστή στιγμή μετάβασης από τα θρεπτικά ανάπτυξης στα θρεπτικά άνθισης!

 

CANNA Coco Plus και COGr

Το CANNA COCO είναι θρεπτικό δύο συστατικών, γι’ αυτό έχει μορφή Α και Β. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο, διότι περιέχει θρεπτικά σε διαφορετική συγκέντρωση και μορφή, που αλληλεπιδρούν στην πυκνή μορφή. Η αλληλεπίδραση μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες κατακρημνίσεις και να αλλάξει την εξειδικευμένη μορφή των θρεπτικών.

Ας αρχίσουμε λέγοντας ότι το CANNA Coco Plus είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση και διατίθεται σε σάκους των 50 λίτρων, καθιστώντας εφικτή την καλλιέργεια σε γλάστρες. Το δεύτερο πλεονέκτημα του CANNA Coco Plus είναι το γεγονός ότι έχουμε προρυθμίσει το pH για σας. Τρίτον, έχουμε δημιουργήσει ένα θρεπτικό μέσο κατάλληλο τόσο για το στάδιο ανάπτυξης όσο και για το στάδιο ανάπτυξης. Με άλλα λόγια: η λέξη-κλειδί για το COCO είναι «εύχρηστο».

Το COGr από την άλλη διατίθεται μόνο σε πλάκες. Ταιριάζει τέλεια στους δίσκους που χρησιμοποιεί η βιομηχανία. Δεν έχει προρυθμισμένο pH και δεν περιέχει την απαραίτητη υγρασία για επιτυχημένη ρύθμιση του pH. Είναι όμως πεπιεσμένο και μεταφέρεται εύκολα, διευκολύνοντας τη διαμόρφωση του χώρου καλλιέργειας. Νωρίτερα αναφέραμε την πλήρη σειρά λιπασμάτων για COGr, χάρη στην οποία ο καλλιεργητής μπορεί να ελέγξει ακριβώς τη θρέψη των φυτών. Το COGr δεν είναι τόσο εύχρηστο όσο το CANNA COCO, αλλά με σωστή χρήση θα αποδώσει καρπούς στην τελική συγκομιδή. Με άλλα λόγια: το CANNA COGr είναι ειδικά σχεδιασμένο για έμπειρους!

Μέγιστη απόδοση με COGr!

Image
CANNA COGr products

Το COGr αποτελείται από ένα ειδικά σχεδιασμένο μείγμα περιβλήματος, ινών και κοκκοποιημένου κοκοφοίνικα. Αυτό το μέσο έχει το πλεονέκτημα του καλού αερισμού και επομένως ελέγχεται ευκολότερα. Το αποτέλεσμα είναι ταχύτερη ανάπτυξη ριζών και μεγαλύτερη απόδοση! Το COGr συμπιέζεται και ξηραίνεται, για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση. Είναι ιδανικό για τον απαιτητικό καλλιεργητή.

Δημιουργήσαμε τρία επαναστατικά λιπάσματα για χρήση ειδικά με το COGr:

1. COGr Vega
2. COGr Flores
3. COGr Buffer Agent

Αυτά τα προϊόντα παρέχουν στο φυτό βέλτιστες συνθήκες για ρίζωμα, αύξηση και άνθιση.

Το COGr μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί έως και 3 φορές χωρίς την παραμικρή απώλεια ποιότητας. Η σειρά COGr αποτελεί ένα σύστημα αποδεδειγμένης αξίας που εξελίσσεται ταχύτατα στην προτιμώμενη μέθοδο καλλιέργειας σε πλάκες κοκοφοίνικα στην Ολλανδία. Στην καρδιά της σειράς CANNA COGr βρίσκονται οι πεπιεσμένες πλάκες κοκοφοίνικα, χωρίς ρύθμιση pH, τις οποίες πρέπει να μουσκέψετε με ρυθμιστικό διάλυμα COGr Buffer Agent. Στη συνέχεια χορηγήστε θρεπτικά COGr Vega κατά τη βλαστική περίοδο, περνώντας σε COGr Flores κατά την περίοδο άνθισης. Αυτά τα θρεπτικά περιέχουν επιπλέον χουμικά και φουλβικά οξέα για βελτιωμένη πρόσληψη θρεπτικών, καθώς και πυρίτιο για αυξημένη ανθεκτικότητα σε παράσιτα και ασθένειες. Οι καλλιεργητές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτό σε γλάστρες αρκεί να ρυθμίσουν το pH στις πλάκες με τον συνηθισμένο τρόπο και να αδειάσουν το περιεχόμενο στις γλάστρες. Κάθε πλάκα όταν αποσυμπιεστεί δίνει 21-25 λίτρα υπόστρωμα κοκοφοίνικα. Μια συσκευασία COGr Buffer Agent του ενός λίτρου αραιώνεται σε 500 λίτρα, μία εφαρμογή ανά καλλιέργεια. Μια συσκευασία θρεπτικού διαλύματος CANNA COGr των 2 λίτρων (1 λίτρο A, 1 λίτρο B) δίνει 250 λίτρα θρεπτικό διάλυμα κανονικής πυκνότητας. Η σύνθεση είναι κατάλληλη τόσο για σκληρό όσο και για μαλακό νερό.

Μόλις το μάθεις...

Ο Martin και ο Gerhardt είναι Ελβετοί καλλιεργητές που καλλιεργούν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Από τότε που καλλιεργούν σε προϊόντα CANNA COCO, δεν θέλουν άλλο μέσο ανάπτυξης στο θερμοκήπιό τους. Πριν δύο χρόνια, όταν πέρασαν από το COCO στο COGr, κατάφεραν να παράγουν έξι σοδειές το χρόνο με μεγάλη ευκολία.

Επιπλέον, πολλοί επαγγελματίες καλλιεργητές βγάζουν το καπέλο στον Martin και τον Gerhardt όταν βλέπουν και γεύονται τα προϊόντα τους. «Προσωπικά, νομίζω ότι το κύριο πλεονέκτημα του COGr είναι η δυνατότητα να έχεις τρεις σοδειές στη σειρά πολύ άνετα. Άλλοτε χρησιμοποιούσαμε φυτόχωμα και μου τσάκισε τη μέση!» Οι πλάκες COGr είναι ελαφριές σαν πούπουλο και άκαμπτες, πολύ εύκολες στη μεταφορά. «Σου φτάνει μία ώρα για να συγκομίσεις 250 φυτά και να φυτέψεις καινούρια στη θέση τους. Ο Gerhardt βγάζει τα παλιά φυτά, εγώ τον ακολουθώ και φυτεύω καινούρια μοσχεύματα στις άδειες τρύπες. Δεν χρειάζεται να κουβαλάμε καινούριες πλάκες ούτε βαριούς σάκους με φυτόχωμα. Είναι ο ευκολότερος τρόπος που υπάρχει.» Εκτός από τη φιλικότητα προς τον χρήστη και την οικονομία σε χρήμα, αυτό το μέσον παράγει ανώτερη ποιότητα με λαχταριστή γεύση. Χάρη στην ελαφριά σύσταση του κοκοφοίνικα οι ρίζες αναπτύσσονται εξαιρετικά γρήγορα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα φυτά που καλλιεργούνται σε COGr αντέχουν περισσότερο σε υψηλές θερμοκρασίες. «Το περασμένο καλοκαίρι η θερμοκρασία έφτασε τους 38°C για πολλές βδομάδες. Παρ’ όλα αυτά η σοδειά μας ήταν τέλεια.»

Πρόσθετα

Με το CANNA COCO ο καλλιεργητής μπορεί να προσθέσει ακριβώς τις ποσότητες που θέλει στις φάσεις ανάπτυξης και άνθισης των ταχέως αναπτυσσόμενων φυτών. Άλλα προϊόντα CANNA, όπως το RHIZOTONIC (υγιές περιβάλλον ριζών), το PK13-14 (διέγερση άνθισης) και το CANNAZYM (υγιές περιβάλλον ριζών), το PK 13/14 (διέγερση άνθισης) και το CANNABOOST (διέγερση μεταβολισμού και παραγωγής σακχάρων) παρέχουν επιπλέον υποστήριξη σε διάφορες συγκεκριμένες φάσεις ανάπτυξης του φυτού.

Με συνδυασμό αυτών των προϊόντων CANNA, το φυτό μπορεί να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη και την άνθιση, για εγγυημένα υψηλή απόδοση.

Ετικέτες :