Δεν είναι όλα τα υποστρώματα κατάλληλα για ανακυκλούμενα συστήματα. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν ειδικά θρεπτικά μέσα για αυτή τη μέθοδο.

Τι υπόστρωμα να βάλω στο ανακυκλούμενο σύστημα;

Τα ανοιχτά και τα στάγδην συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με υπόστρωμα. Τα περισσότερα θρεπτικά διαλύματα για ανακυκλούμενα συστήματα προορίζονται για αδρανή υποστρώματα. Τα αδρανή υποστρώματα δεν απομακρύνουν θρεπτικά από το διάλυμα αλλά ούτε και προσθέτουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάζουν το pH του θρεπτικού μέσου. Ο πετροβάμβακας είναι παράδειγμα αδρανούς μέσου που δεν επηρεάζει την EC αλλά ανεβάζει το επίπεδο του pH. Το φυτόχωμα δεν είναι αδρανές υπόστρωμα, διότι τα φυτοχώματα περιέχουν θρεπτικά τα οποία, αν υπάρχουν και στο θρεπτικό διάλυμα, θα οδηγήσουν σε περίσσεια ορισμένων στοιχείων.

Ο κοκοφοίνικας έχει το αντίθετο αποτέλεσμα: αφαιρεί ορισμένα στοιχεία από το θρεπτικό διάλυμα. Αν ένα ανακυκλούμενο θρεπτικό διάλυμα χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με αυτό το υπόστρωμα, θα οδηγήσει σε έλλειψη θρεπτικών. Αδρανή υποστρώματα είναι, μεταξύ άλλων, η άργιλος, ο περλίτης και ο πετροβάμβακας. Τα υποστρώματα αυτά δεν περιέχουν καθόλου θρεπτικά ούτε αφαιρούν θρεπτικά από το διάλυμα.

Image
AQUA substrate, nutrients & additives

CANNA HYDRO και CANNA AQUA

Το CANNA HYDRO είναι ένα εξαιρετικό θρεπτικό διάλυμα που χρησιμοποιείται με επιτυχία σε ανακυκλούμενα συστήματα. Τώρα υπάρχει και το CANNA AQUA, ένα θρεπτικό διάλυμα με πολλά πλεονεκτήματα για την καλλιέργεια σε ανακυκλούμενα συστήματα. Το pH του CANNA AQUA δεν χρειάζεται να ρυθμιστεί κατά τη φάση ανάπτυξης των φυτών αν το αρχικό pH ρυθμιστεί στο 5,2. Το pH θα παραμείνει μεταξύ 5,2 και 6,2. Το διάγραμμα στη σελίδα 4 δείχνει τα αποτελέσματα πολλών εκτεταμένων ερευνών που πραγματοποίησε το Ερευνητικό Κέντρο CANNA. Επίσης, τα θρεπτικά διαλύματα της σειράς CANNA AQUA έχουν ειδική σύνθεση θρεπτικών που εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν κατάλοιπα στο τελικό προϊόν όταν χρησιμοποιούνται σε ανακυκλούμενα συστήματα.

Θρεπτικά CANNA AQUA

Image
CANNA AQUA

Τα θρεπτικά διαλύματα CANNA AQUA σχεδιάστηκαν ειδικά για χρήση σε ανακυκλούμενα συστήματα και χάρη στη σύστασή τους το pH παραμένει σταθερό για μεγάλες χρονικές περιόδους. Επιπλέον, τα θρεπτικά CANNA AQUA περιέχουν πυριτικά άλατα, χουμικά και φουλβικά οξέα και εκχυλίσματα φυκών, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τα θρεπτικά διαλύματα CANNA απορροφώνται φυσικά από τον οργανισμό του φυτού και εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή ισορροπία και αυξημένη ανθεκτικότητα στα κύτταρα του φυτού.

CANNA Aqua Vega

Στην αρχή της ανάπτυξης μπαίνουν οι βάσεις για πλούσια άνθιση και απόδοση. Η υγιής και έντονη ανάπτυξη χαρακτηρίζεται από απότομη και ζωηρή αύξηση και από μεγάλη ανάπτυξη των ριζών. Το Aqua Vega σχεδιάστηκε ειδικά για να καλύπτει τέλεια τις ανάγκες των φυτών. Το Aqua Vega περιέχει μεγάλες ποσότητες άμεσα απορροφήσιμων αζωτούχων ενώσεων υψηλής ποιότητας, χηλικές ενώσεις σιδήρου (EDDHA) πρώτης ποιότητας και ιχνοστοιχεία, εξασφαλίζοντας πλήρη απορρόφηση των θρεπτικών και του νερού ήδη από την αρχή της ανάπτυξης.

CANNA Aqua Flores

Κατά την ανθοφορία του φυτού, η άμεση διαθεσιμότητα όλων των αναγκαίων θρεπτικών στις σωστές ποσότητες είναι ζωτικής σημασίας. Το Aqua Flores διεγείρει την παραγωγή καρπών και περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται κατά τη φάση άνθισης. Για παράδειγμα, το φυτό χρειάζεται λιγότερο άζωτο στη φάση άνθισης. Ωστόσο οι ανάγκες σε κάλιο και φωσφόρο είναι μεγαλύτερες. Το Aqua Flores είναι πλούσιο σε τέτοια στοιχεία, ενώ οι ειδικές χηλικές ενώσεις ιχνοστοιχείων επιτρέπουν την άμεση απορρόφηση για τέλεια άνθιση.

Πρόσθετα CANNA

Με τα προϊόντα CANNA AQUA ο καλλιεργητής μπορεί να προσθέσει ακριβώς τις ποσότητες που θέλει στις φάσεις αύξησης και ανάπτυξης των ταχέως αναπτυσσόμενων φυτών. Άλλα προϊόντα CANNA, όπως το RHIZOTONIC (ανάπτυξη ριζών και ανακούφιση του στρες), το CANNAZYM (υγιές περιβάλλον ριζών), το PK13-14 (διέγερση άνθισης) και το CANNABOOST (διέγερση μεταβολισμού και παραγωγής σακχάρων) παρέχουν επιπλέον υποστήριξη σε διάφορες συγκεκριμένες φάσεις του φυτού. Με συνδυασμό αυτών των προϊόντων CANNA, το φυτό μπορεί να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη και την άνθιση, για εγγυημένα υψηλή απόδοση.

Ετικέτες :